pátek 6. února 2009

Jak?

proboha, řekněte JAK?... ach

....jak mam toho našeho Vampíra naučit, že si má DOPŘEDU říct, že se mu chce čůrat??? Nacvičujem už od 22. září (ano, zaznamenáno zde na blogu), kdy si uvědomil, co se do toho nočníku dělá.....a od té doby?

Tolik pročůraných slipů a tepláků, tolik fleků na koberci, zase! počůraná sedačka, tolik louží na linu, kde se to hezky rozprskne a pocáká úplně všechno.... Kuriozita, měl talířek s koblihou mezi nohama a seděl na gauči a vyčůral se do toho talířku. Kobliha byla uchráněna, měl jí zrovna v ruce...

A úspěch za ty těžké měsíce tréninku? zatím jen 2x si řekl včas minulý víkend. Nevím jak se mu to povedlo, od té doby to nezopakoval.

Dnes vítězoslavně zavolal ČÍ, když seděl na gauči, já vyletěla, že to zas počůral na gauči a on poplácal místo vedle sebe, který počůral někdy před ?týdnem? a zakroutil hlavou... nééé tady sucho!! a usmíval se... přestal, když zjistil, že v té louži sedí.

Mam mu bezkompromisně sebrat plíny, které má milostivě na spaní a "mimo domov"? To bych se ale asi nedoprala a nevím na čem by chůdě pak spalo.

A co mi zbývá říct?..... Lásko mě ubývá sil!!!!!

9 komentářů:

  1. No násilím to nepůjde... Nezbývá než se obrnět trpělivostí a počkat, až na to přijde sám...:-)

    OdpovědětVymazat
  2. Nevim, zda by tohle fungovalos curanim, ale kdyz se nas Tom porad nemohl naucit chodit kakat do zachodu (on ma bud nejaky velky zadek nebo tu delaji prilis male nocniky ;o)), slibila jsem mu, ze kdyz cely mesic nepokaka spodary ani plinku a bude chodit na zachod, ze mu koupim videofilm podle jeho vyberu. Poprve jsem ho musela lapnout, kdyz jsem videla, ze tlaci a posadila jsem ho na zachod, kde uspesne dilo dokonal, a od te doby se hlasil, ze chce jit na velkou. Delali jsme si hacky do kalendare, to ho na cele akci bavilo asi nejvic, a po mesici opravdu dostal ten slibeny uplatek. S curanim moje deti mely vic problemy, jeste ted si Tom (9 let) obcas pochcije gate nebo ve spani mu to utece, takze mu zatim porad davam pod prosteradlo podlozku z igelitovo-hadroveho ubrusu. Trpelivost.. ;o)

    OdpovědětVymazat
  3. Ja tohle zatim neresim, ale co ho nechat, aby si k tomu dospel sam? jako ze bude mit pliny jako mimino, dokud se to nenauci? treba by se vic snazil...

    OdpovědětVymazat
  4. Sedmi,to bohužel není možné, protože do čeho toho našeho Vampíra nedokopu, to není. Jaké my máme problémy, když ho chci naučit něco nového, ani nechtěj vědět! A čekat do věku, než půjde do školy se mi teda fakt nechce. Navíc co bude pak dělat ve školce? A nejvíc navíc, to až bude mít sestřičku budu přebalovat děti dvě? Tak to si to fakt můžu jít rovnou hodit... Vím, že násilím to nepůjde, ale zas ze zkušeností vím, že když do toho Vampíra \"nehodím po hlavě\" tak je to běh na dlouhou trať. Jenže nevím, jestli mám sílu na toliko louží ještě někde venku. Zatím počkám do jara a pak se uvidí. Tahat sebou kalhoty navíc zvládnu, ale punčocháče a další teplé kalhoty teď v zimě, no to asi neee....

    OdpovědětVymazat
  5. To: Obyčejná ženská,no kakání naštěstí docela zvládáme. Ale na tom receptu od tebe se mi líbí to odškrtávání v kalendáři. To by se mohlo ujmout.... Zkusím to nějak nakombinovat. Dík!

    OdpovědětVymazat
  6. Gleep,já se ptala naší dětské doktorky a ona mi řekla, že buď pleny pořád nebo pleny vůbec. Pokud to budu kombinovat, jednou jo a jednou ne, udělám malému guláš v hlavě a nebude vědět, že má zahlásit potřebu čůrat. Tak čekáme na jaro, až se oteplí a nasadím variantu \"pleny vůbec\" a očekávám, že se uperu k smrti.

    OdpovědětVymazat
  7. Jojo...máme to starosti...:) Zatím ještě malé....Posílám ti trošku energie a sluníčka...Radu žádnou nemám.

    OdpovědětVymazat
  8. U nás fungovalo počkat,až na to Slečna bude mít rozum. Došlo jí to v cca 2,5 letech. S Mrnětem jsme trošku pozadu, flákáme to obě :-) Ale je to bez stresů a v pohodě..

    OdpovědětVymazat
  9. Tak já si stěžuju a o víkendu si malej počůral kalhoty jen JEDNOU a jinak si SÁM řekl včas!!! (zahromovala na něj prý tchýně, že se má jít vyčůrat a od té doby zatím fungoval) Ale prosim vás, ať to nezakřiknu!

    OdpovědětVymazat