středa 10. března 2010

První příkrm

taky bych si to měla zapamatovat. Chůdě Sluníček, spoustu věcí jsem mu nepopsala :-D

Tak v sobotu jsme začali s prvním příkrmem. Zjistila jsem, že si opravdu nepamatuju, jestli se nová potravina střídá po dvou či po třech dnech a sama to dávala po dvou, ale co, špatně mu zatím není ;-)

Začali jsme mrkví a já začala valit oči. Že to není mlíčňák jako Vampír, to tak nějak ve skrytu duše vím, ale že to půjde takovýmhle tempem, to jsem netušila. Mrkev mi málem urval z ruky a otvíral pusu hezky lačně. Takže to dopadlo, že první den místo 1-2 lžiček pokrmu, jak vznešeně píšou v příručce zblajznul hnedka 30ku ze skleničky a další den taky tak.... Brambora další den mu moc nejela, to snědl jen 20, ale vyrovnal 4tý den, kdy brambory snědl 50ku :-o. Dnes moc hlad neměl, takže to bylo jen 20, ale jestli to takhle půjde dál, tak se odstaví do měsíce sám :-D Zatím ho držím, že mu víc nedám a pořád mu dávám pít z obou prsů, ale no toto? Vampírovi jsem nebyla schopná narvat víc jak 10-15 ze začátku, ale ve Sluníčkovi to mizí jak v peci.

Takže pravý opak Vampíra ve všech směrech. A nebo že bych měla praxi v šupání jídla lžičkou do pusy a tak mi to nemůže vyplivnout a rozpatlat? Jen to nezakřiknout:-D

Howgh!

8 komentářů:

  1. jejda, tak to ti taky nepovím, jestli po dvou nebo po třech dnech, protože prťo dostala hned první den mrkev s bramborou a po prvním týdnu už ládovala kombinaci brambor-cuketa-mrkev-petržel-špenát. Jenom brokolici mi nejedla.

    Ale takový výkonný kombajn jako Sluníček teda prťo nebyla, té se muselo všechno ochucovat mlíkem.

    OdpovědětVymazat
  2. teda, to je zase skok :) May se mi málem po příkrmech odstavila sama... bylo to zajímavější, než mlíko :D

    OdpovědětVymazat
  3. Jo a... vaříš doma nebo kupuješ skleničky?

    OdpovědětVymazat
  4. :D to je super, že Sluníčkovi ta zeleninka tak chutná... já jsem docela zvědavá jak to půjde Lidu... ;o)

    OdpovědětVymazat
  5. Vařim, příjde mi, že vim co mu dávam :-) Ale teď jsme na horách a tady jsem nakoupila skleničky. Taky mu jedou a je to SAKRA bez práce :-D Ale až se vrátíme, najedu zas na vaření ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Jezkovy voci......na knizky se vykasli, proste kdyz mu chutna, tak mu chutna ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. Ale taťuldo tuleni, kdybych studovala knížky, tak bych neměla tak spokojené miminko jako mam :-D :-D knížky jsem si vyzkoušela u toho prvního a moc se to neujalo. Ale samozřejmě nemůžu se zas tak urvat ze řetězu, abych Sluníčkovi spíš pak neškodila :-)

    A pro Lindt, tak jsem přešla zas plně na vaření, po skleničkách měl Sluníček zácpu až běda. Přidávají do nich totiž rýžovou moučku a kde co jiného (mam pocit, že i když to tam nepíšou, tak to tam je, protože to neni možný :-/) a Sluníček měl po nich pěknou zácpu. Takže to co jsme si jeden den pak vytrpěli (po 5ti dnech nekakání, ale futrování) tak nikdy víc a tak jsem upravila a vytvořila jídelníček vlastní a všechno se rázem srovnalo... takže já pořád razím, že nejlepší je uvařit si sám.

    OdpovědětVymazat
  8. Jéééééé,to vám teda závidím. U nás těžké ignorování zeleniny. Kdsž ji posazuju do sedačy, tak už řve. pak se uklidní, ale sní tak pět lžiček s otráveným výrazem, půlka jí toho vyteče. Ach jo:(

    OdpovědětVymazat