středa 14. května 2008

Začínáme mluvit!

Jde do tuhýho ;-)

Začalo to v pondělí, kdy za mnou přihopkal Vampír na záchod, v náručí držel všechny svoje boty, poskakoval a hulákal BOTÁÁÁ, bota, buta, bottta, botty, buty, buooota, botáááá... No vida!
Ve čtvrtek předtím totiž za mnou taky přišel, v ruce svůj nový sandál, který si sám vybral v krámě (ehm ano, koupili jsme celý pár né jen jeden) a ukázal na něj a řekl bota! Od té doby to ale nezopakoval, až nyní v pondělí. Takže to přecejen nezapomněl, zajásala jsem. Ale netušila, že to bude spouštěcí heslo.

Včera za mnou přišel s čepicí a jak tak prostě žvatlá, tak najednou mezi tím žvatláním řekl: nandat čepici! A skutečně, po nandání spokojeně odtančil k zrcadlu. Tak to už jsem zpozorněla a začala víc poslouchat jeho žvatlání. Když jsme šli na procházku, nejen že u dveří hulákal, že chce botýýý botůůů botááá ale taky, že chce bába, bába, bába!! a když jsme si jí vyzvedli u ní doma, tak hulákal jdeme jdeme a závěrem se ještě zeptal: kde je děda?

Tak to jsou úspěchy posledních dnů, myslela jsem, že mluvení přichází po jednotlivých slovech, kterým je konečně rozumět, ale v životě mě nenapadlo, že to přichází rovnou i v krátkých větách a protože z odposlechu, tudíž se podobá jen "rytmus", počet slabik a intonace. Zbytek se doladí "tvrdým" tréninem a opakováním.

9 komentářů:

  1. Jo a ještě jsem zapomněla, že při mytí rukou říkal VODA. No je to šikulín ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hms.Supeer. Tak to náš prcek sice žvatlá obstojně, ale věty teda ještě neskládá. Teda zatím řekl jen jednu.\"Mama ogu\" a stál u ledničky. Což znamenalo že chce jogurt :D. Tak přejem báječné rozhovory. A mějte se sluníčkově a pořádně se mazejte.

    OdpovědětVymazat
  3. No my jsme taky starší než vy ne? ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. To chce hlavně dětské básničky a říkadla.
    S rytmem a rýmem to jde prostě líp.

    OdpovědětVymazat
  5. Abu,oprava, nejsme starší ;-)

    OdpovědětVymazat
  6. Šikula. A teď začne ten pravý vampýří teror :-)

    OdpovědětVymazat
  7. Tak o pět dnů je Abu starší. Asik teda pokud jsem to tady správně našla :D

    OdpovědětVymazat
  8. gratulujeme :P já plánuju zkusit znakování, začínáme pomalinku už teď, tak uvidím, jak to půjde ...

    OdpovědětVymazat
  9. Sedmi,My na znakování nemáme buňky. Navíc by se všechno musel učit dvakrát.... No zkrátka mu to nesedlo.. :-)

    OdpovědětVymazat