pondělí 11. února 2008

Výlet na tříkolce

...

Přijeli jsme zas ke tchýni a protože máme s baráčkem práce čim dál víc a víc (rekonstrukce se odstartovala plným proudem), na procházku dopolední jsem vyrazila s Vampírem sama. K vánocům dostal od tchýnči takovou super tříkolku s držadlem, za které řídí dospělý a nemusí se ohýbat k řídítkům. Vždycky jsme na ní řádili jen po obýváku, ale tentokrát přišel nápad, jít jí ozkoušet ven. Bylo krásně a plácek by se taky našel. Já se teda docela dost bála, přeci jen, co kdyby spadl a něco si udělal? Zajímavý, když jsem byla dítě já, klepala si na čelo, proč se ty rodiče bojej, kdyk jsem šikovná a nic se mi nestane. No a teď jsem najednou v té roli já. Zvědavost zvítězila nad strachem a my vyrazili...

Vampír výskal celou cestu, co jsme jeli z kopce. Nakláněl se přes řídítka a koukal, jak se hezky točí přední kolečko. U kanálu se nahnul, div jsme se nepřevrhli, se svou nejpoužívanější větou "Co toto?". Ještě, že ta tříkolka má pásy, jinak by se skulil přímo do toho kanálu. Na cestě nám zavolala švagrovka (hehe už se jí v tom velkym baráku stejská po společnosti..), tak jsme jeli navštívit ještě i jí.

Při cestě zpátky jsem se pokoušela Vampírovi dávat nohy na šlapky, protože jsme pěkně obrousili boty při cestě tam. Sem tam se to i dařilo a myslela jsem, že z toho má taky radost, ale pořád nějak koukal na to přední kolečko... A vypadal, že ani ty nožičky už nezvedá.... tak jsem se přecejen sklonila, abych zjistila, že usnul... A tak jsem musela milého Vampíra vyprostit z pásů a hodit na rameno. Tříkolku jsem vedla (díky bohu za to dlouhé držadlo!!!) před sebou a šupajdila domů, uložit ho do postýlky.

Už se vám něco takovýho stalo? Jak může dítě usnout na tříkolce? :-D


11 komentářů:

  1. :D a nebyla by fotka Vampíra na tříkoldě?

    OdpovědětVymazat
  2. sedmiBohužel, tříkolku máme focenou jen v tom obýváku, protože jsem s ním šla sama a hlídat Vampíra vrtícího se a držet držadlo a brzdit a přitom ještě fotit, to bylo na mě moc ;-)

    Tak tady je ta obýváková: http://gleep.rajce.idnes.cz...5.JPG

    OdpovědětVymazat
  3. Usnou i na koloběžce,jako minulej týden naše malá ;-)))

    OdpovědětVymazat
  4. Jó dětičky....Časem poznáš co všechno dokáží ;-)Ale Vampírkovi to na kolobrndě moc sluší....Je to šikulka.

    OdpovědětVymazat
  5. neJenn - Díky za pochvalu. Jojo, už jsem si taky zvykla, že středem pozornosti je vždycky jen Vampír :-D

    Duna - No nazdar! I na kolobrndě? Ufff mam se ještě hoooodně co učit :-)

    OdpovědětVymazat
  6. ti rodiče jsou děsní. pořád mají o ty děti strach... však je nechte.

    počkej až doroste, tak ho budeš kontrolovat pořád přes mobil, kde je... a byly mobily, když jsme byli malí? nebyly. a přežili jsme to všichni ve zdraví :))

    OdpovědětVymazat
  7. Gleep,doufám, že je všechno ok, když nepíšeš?

    OdpovědětVymazat
  8. Sedmi,no, jémine, to mě nenapadlo, že budete mít strach! To víš že jo, všechno je OK, akorát nějak poslední dobou nemam čas sem něco dodat. Jakmile si sednu k počítači, už mam u nohou řvouna, co se po mě sápe a chce, ať jdu od toho. Přinejlepšim se to naučil vypnout ;-)) A taky mi nějak poslední dobou nejde \"básnické střevo\" a nevím co psát, ale neboj(te) teď se zamyslím a vysypu z rukávu nějakou veselou historku z natáčení ;-)

    OdpovědětVymazat
  9. no, možná na tom budu za pár měsíců stejně :) (to je fajn, že je všechno v pohodě)

    OdpovědětVymazat
  10. hehe to je skvely! uz se tesim ;). Ta obyvakova je moc hezka, je to kluk sikovna

    OdpovědětVymazat