středa 31. srpna 2011

Úspěchy všedních dnů ;-)

Vampír i Sluníček bodují ;-)

Tak hezky po pořádku....


Začal Sluníček s absolutním úspěchem, že jsem mu 15.8. sebrala plínu a on se prostě nepočůral... Prostě nee a prostě to umí udržet. A prostě to umí hned od začátku. Pro mě naprosto nepředstavitelná věc. S Vampírem jsme se trápili hodně a hodně měsíců, co měsíců, ale v podstatě i rok, kdy se ještě sem tam stala nehoda. Co to bylo vysvětlování, prošení, hromování, modlení a vůbec nevím, čeho ještě všeho. A teď jsem to zkusila s tím druhým "skřítkem" a on to prostě umí. Ze začátku měl trošku problém, že nechtěl na nočník, ale to se později stalo rutinou a dnes za mnou příjde, v ruce drží nočník a říká "mami čuat". Zatím tedy do nočníku neumíme kakat :-D, což je teda k smíchu, když s většinou dětí to je přesně naopak.... Na spaní dáváme samože ještě plínu, ale z 60% už bývá nepočůraná, což má můj obdiv. Až dnes jsme se poprvé trefili do nočníku s kákem, nejspíš, aby Sluníček nebyl ve stínu Vampírova dnešního úspěchu a tak mám takovou radost, že se prostě musím vypsat tady...


A teď ten další úspěch na zaznamenání. Vampír se tolik zamiloval do svého odrážedla, že ho prostě odmítal pustit. Já mu vysvětlovala, že je mu malé a že se tam hrbí, babička si ho dobírala (nojo tchýně ;-))) a pak jsem jen ukazovala na okolo jedoucí děti, aby Vampír viděl. Ale nic z toho ho nepřemluvilo a nepřesvědčilo, že by měl svoje milované odrážedlo pustit. Zkoušeli jsme to i u známých, když jsme si půjčili jejich kolo, ale Vampír prostě zatvrzele lpěl na tom, že jezdit neumí a nechce a nebude. Až dnes mi došla trpělivost a reklama mě donutila (nojo slevy působěj na všechny ;-)), že jsme zašli do sportu a posadila jsem ho na kolo a prostě na něm odjel z krámu.. Nechala jsem odšroubovat boční kolečka a vystrkala protestujícího Vampíra z krámu. Chvíli jsme tlačili a probírali jízdu, chvíli jel a já ho křečovitě držela za sedlo, až mi to docvaklo! Nemůžu ho přece přidržovat, to zaskakuju za přídavná kolečka! A tak jsem ho zkusila jen tak přidržet, spíš jsem se držela já :-D a ejhle! Vampír se naklonil na stranu a když zjistil, že tam neni žádná ruka, co ho vrátí, posunul zadek zpátky a vyrovnal sám... a jak tak šlápl do pedálů, najednou se mi začal vzdalovat a jel! Jel sám! Já teda běžela za ním, aby měl pocit, že ho pořád vedu,ale v jednu chvíli na mě juknul a zjistil, že to tak není. Nebojte, nespadl, jel dál... A tak se to naučil a vlastně to ani nebolelo :-D... ale toho přemlouvání! oujeeee!


A tak se teď dmu pýchou, pýchou nad Sluníčkem, který je najednou zas starší, když nemá "vycpanej" zadek plínou a pýchou nad tím, jak Vampír přemluvil sám sebe a vyhrál nad svými předsudky a umí jezdit na kole. Měla jsem co dělat, abych zatlačila slzu.


Zas jsou "starší" a já jsem na ně hrdá.... áchjooo....

4 komentáře:

  1. gratuluju :) Sluníček je teda šikulka a Vampír taky :)

    OdpovědětVymazat
  2. moji milí, zdravím vás :D a sluníčkovi všechno nejlepší k narozkám od nás

    OdpovědětVymazat
  3. Dalsi......pripad do sbirky \"bocni kolecka jsou na nic\" - diky! Nas senior taky z cykloobchodu odjel rovnou, malem mi i u baraku maval :) Akorat teda, jak jsou ty detsky kole jeste nizky, tak pri zataceni dre slapkama o zem, pac se moc naklani :)
    Meli jste odrazedlo typu motorka (siroky kola, nekdy vzadu i dve), nebo \"kolo bez slapek\"? My to druhy...
    Jo, abych nezpomnel - obema drakum gratulace! :)

    OdpovědětVymazat
  4. My měli oboje. Nejdřív motorku a pak odrážedlo (kolo bez šlapek). Na něm jezdil teda jak šílenej... třeba z kopce to pustil, jen zvedl nohy a jel a jel a jel a brzdil až úplně dole... no a hodně moc ho zbožňoval a nechtěl se ho pustit....

    OdpovědětVymazat