pondělí 20. června 2011

Jak si píše s tátou

zas takovej další mezník....

Tak, stalo se. Vampír umí číst. Je to tak ?měsíc? co mu docvaklo, jak se slabiky spojej ve slovo. Číst po písmenkách uměl, pak to dávat do slabik (i když sem tam je slabika třeba sr anda apod.) se taky naučil, ale pořád to nějak nelezlo do té kebulky. Taky uměl některá slova nazpaměť a tak při čtení trošku hádal, sem tam se netrefil a tak se prozradil :-)) Až jednou cvak, nevím jak a uměl to. A od té doby už se jen zdokonaluje a zrychluje. Psát rukou neumí a tak "jede" na počítači. Většinou jsem mu kontrolovala jak jdou písmenka za sebou, jen mi to odslabikoval, pak odpísmenkoval a já odsouhlasila, ale tůhle (jsou to 3 dni) jsem trůnila na záchodě a považte co z toho vzniklo:


Gleep 12:58 WC PRDL


táta 12:58 BOBEK


Gleep 13:00 FGGFGGTFDSFR


Gleep 13:01 MÁMA KAKÁ


táta 13:01 HOVNO


Gleep 13:05 ,TY SI SPROSTÁK


táta 13:06 BREKEKE


Gleep 13:06 NE


Gleep 13:09 R MIUGETIFRVTHŘHJRHHRJHTHRŘŘJTŘHHRUŽUŽJUŘŽUZHŽHŘUŘUUŽŘ


.
.
.
.


táta 13:15 Benátky, Kam se půjdeme podívat?


Gleep 13:15 PRD


Gleep 13:23 PROČ SI MI NAPSAL BENÁTKY
.
.
.
.
.
Gleep 13:40 DAM TÁTOVI PIVO


táta 13:40 UŽ SE TĚŠÍM


Gleep 13:44 ALE AŠ PŘIJEDEŠ S PRCE


táta 13:45 A JÁ TI VEČER UGRILUJU MASÍČKO


Gleep 13:47 S RAJČATMI


táta 13:47 RAJČATA SE NA GRILU NEDĚLAJ UDĚLÁM PAPRIKU


Gleep 13:49 GJNBJVBGHBV


Gleep 14:04 ALE MNIE PAPRIKY MI NECHUTNAJ


Manžel mi nevěřil, že jsem mu nepomáhala. Až když se nedočkal mé odpovědi, kam že se to půjdem podívat po těch Benátkách, tak mi dal za pravdu :-D Tak to je náš Vampír!


P.S. trošku psát rukou se snaží, ale nemá jí nijak vypsanou, takže písmenka -tiskací, velká- skáčou, každé je jinak veliké a některá si nepamatuje, jak se píšou, ale číst se to dá. :-D

6 komentářů:

  1. To je tedy něco! Baví mě, jak je každé to dítko jiné a na něco se zaměří a pak se v tom stane odborník. Teď už se nevykroutíš, že cukrárna není cukrárna :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. jj, přesně. Horší je, že se mě pořád ptá \"mami, co píšeš tátovi?\" a když neřeknu, tak si to začne číst :-D takže začínáme učit, jak se do cizích věcí neleze... Jinak kdyby měl ten náš udělat kotrmelec nebo nedej bože naučit se na kole bez přídavnejch koleček, dost by pohořel :-D (samozřejmě to ale neznamená, že to nepilujem ;-))

    OdpovědětVymazat
  3. týjo :) May je zatim ve fazi, kdy pozna pismenka, ale nespoji je...

    OdpovědětVymazat
  4. jee ahojte:) vždycky jste byli napřed v tom v čem jsou ti naši kluci napřed. Abu před dvěma dny se sám podepsal! A já se dmula pýchou:) číst umí \"jen\" písmenka. Co příští rok půjde už k zápisu?

    OdpovědětVymazat
  5. Ahojky Abu!
    My byli teď na dovče v Itálii = dlouhá cesta autem a náš Vampír se v autě SÁM naučil docela obstojně psát :-D :-D nějaký \"rozklepaný obry\" psal už i dřív, ale teď už písmenka zmenšil a docela to je i ke čtení, akorát pořád tak nějak nemá představu, že se píše zezhora dolu a zleva do prava, ale už se to lepší... Jinak píše velká tiskací, protože je umí... psací ne, to jsem ho neučila... no když to tak vidim, tak půjdem dělat nějaký IQ zkoušky a necháme si poradit co a jak, na normální třídu to přestávám vidět, protože číst už umí, psát se skoro naučil a čísla zbožňuje už dlouho... sice sčítání a odčítání nic moc ale to se taky zlepšuje... No a to jsou mu 4 a půl! Takže do školy má daleko. Dřív ho dávat nechci, protože podle mě není žádná legrace jít mezi starší a větší děti, toho se kapku bojím.... Takže to budem řešit zkouškama a následnou poradou....

    OdpovědětVymazat
  6. Dost dobry! :)Ten nas trestiprdlo sice necte ani nepise, ale zase nevi, k cemu ma zadek a porad nekde leze, ve dvou a pul v pohode delal kotrmelce, ve visu preruckuje cely 5m bidlo a vubec je celej pohybove velice zdatnej. Jen s tou autoritou ma troubles, sice tu mame gymnastickej oddil, ale kdyz tam byl, tak sice vsechno vyzkousel, ale pak prohlasil, ze tam chodit nebude :D

    OdpovědětVymazat