úterý 18. srpna 2009

Levná WC mísa i víc smrdí???

jen takový čistě soukromý malinkatý průzkum, jak jinak než ... ekl ;-)

Při stavění domečku jsem musela dělat kompromisy ;-). Koupelnu jsem si nadiktovala, ale na WC se šetřilo. Zajelo se do Obihornbauhausu a všechno se vybralo tam... Obklady, na kterých je fajn, že když chcete udělat znamýnko šroubovákem, kde budete vrtat poutko, stačí jen rýpnout a je to ;-) a mísu WC, která byla za 600,-- ale k nerozeznání podobná té za 4.000,--. Dumali jsme tenkrát nad tím, jaký je v nich rozdíl? Vypadají stejně... Jediné, co si pamatuji z jednoho rozhovoru s kamarádkou, že si mam dávat pozor na tvarování tam dole, protože se může stát, že to, co padá dovnitř se rozmázne po míse a pak musí při každé návštěvě WC drbat tyhle mázy štětkou ;-).... No dokážete si představit, co udělal manžel, když jsem mu tohle říkala při výběru, můžu být ráda, že na mě rovnou nezavolal zřízence se svěrací kazajkou ;-).... ale teď už ty rozdíly mezi drahou a levnou mísou poznávám sama.

1) při montáži mísy, pružila a nechtěla se nechat utáhnout... chvíli jsme si mysleli, že bude plnit i další roli houpačky ;-)

2) prkýnko taky nechtělo sednout jako pr.el na hrnec mísu, ale zdařilo se

3) když navštíví toaletu chlap, můžu všude okolo vytírat, parádně se všechno rozptyluje ven a k zemi

4) samozřejmě, že při spláchnutí se někdy nespláchne vše, co má - a pak že na tvaru nezáleží

5) při spláchnutí šplouchá voda někdy ven :-O

a teď to hlavní:

6) ať jí meju, jak jí meju a nechávám na ní rozpouštět všemožné sajrajty a do ní dávám vonítka, mam pocit, že pořád smrdí!!!! Je to možné??? JAKTO??? V životě jsem nepíglovala záchod tolikrát do měsíce jako teď!!

A teď se ukažte!

8 komentářů:

  1. No, tak je ta za čtyři tisíce z lepšího materiálu, který neabsorbuje pachy :o) Ale kdo ví, cos koupila, my, když kupovali záchod, tak stál asi taky těch šst stovek a nesmrdí dodnes :o)))

    OdpovědětVymazat
  2. Leno, porcelán je snad pořád porcelán a neabsorbuje, ne?

    Je otázka, jestli se vám to opravdu podařilo řádně nainstalovat a někde to trochu neprotejká.

    OdpovědětVymazat
  3. GleepPresne tohle jsem taky nedavno resila - a nesetrila jsem na tom. WC bylo celkem drahe, ale má: A) splachovani rovnomerne po celem obvodu misy (male otvory po obvodu), takze opravdu vse splachne a nic neni citit, B)krome dobreho matrose od renom. vyrobce jsem si priplatila za spec. povrchovou upravu pro mensi spineni a lepsi cisteni, C) mam pomalu se zavirajici prkynko, takze zadne práskani D)nesla jsem do zavesnych WC abych i tak mohla mit OK pristup k nadrzce a davat do ni v budoucnu treba ty vůně.. Vybírat se muselo osobne, ne z katalogu, neb v realu byla videt i (ne)kvalita kovani (ty levne pak rychle eroduji etc)a taky jsme si na ne zkouseli sedat. Jde sice doslova o h...o, ale denni zvysena udrzba a zhorsene uzitne vlastnosti nestoji za usetrene penize.. Taky jsem nechtela zakulaceny top nadrzky, aby na to slo neco pripadne postavit a i jsem hledala tvar misy s malo zahyby dole zvenku, kvuli udrzbe, zanaseni prachem.. Proste šichta ale vysledek super:-)

    OdpovědětVymazat
  4. dewberry: neprotýká, to zas ne, ale obávám se, že ať dělam co dělam, někde mi zůstala skrýtá nějaká škvíra (asi pod okrajem???), která nepůjde umýt, ale do ní se ee dostane snadno ;-)

    bosorko: tebe jsem měla mít při výběru WC mísy, ty bysis určitě na čelo neťukala na moje argumenty :-)...

    all: nebojte, ještě nás čeká WC v patře a tam se už při výběru ukecat nedám!!!

    OdpovědětVymazat
  5. Jo, levnejsi verze, taky OK (ted cenove fajn) http://www.koupelny-tizzio.cz...nso

    OdpovědětVymazat
  6. Díky, schovám odkazy a pak vyzkouším....posedím ;-)

    OdpovědětVymazat
  7. zatím neporadím, ale výběr mě asi čeká taky. Máme ultralevnou a je to nanic :(

    OdpovědětVymazat