pátek 8. května 2009

Dřímající matka lvice

achjo, to jsem se na dnešek vyspala...

Viz minulý příspěvek, dnes v noci se Vampír probudil usedavým pláčem a volal "babička "tchýnča" neee!!!" zamlel se a několikrát to ještě zavolal a fakt hodně usedavě plakal. Uchlácholila jsem ho, že se mu něco zlého jen zdálo a on, když mě uslyšel, nejspíš ho ten sen i vzbudil, tak se uklidnil a lehl si a chrupkal dál.

Nojo, jenže já starej pesimista od přírody a matka lvice jsem už neusnula a v hlavě se mi rozeběhlo snad milion scénářů, jak to moje chuďátko chránit a jak hlavně diplomaticky, ale tvrdě sdělit tchánovcům, že takhle teda ne a jestli chtěj Vampíra ještě někdy na víkend, tak buď až bude starší a nebo samotného, aby se mu mohli věnovat. Pak samozřejmě nastoupil scénář "co budu dělat, až tam budem bydlet v jejich přímém dosahu" plně následován už vykonstruovanými dialogy, kde se pořád nějak diplomaticky bráním a jsem smutná z toho, že nevycházíme, že mě nechápou, ba ani nechtěj pochopit, atd...

Ptáte se, proč do toho stěhování vlastně jdu? No myšlenka bydlení ve dvojdomku s tchánovci (s oddělenými vchody -my máme ještě i kouli- ;-))) ze začátku nebyla tak špatná, když šlo jen o mě, já se nějak domluvím, jedním uchem dovnitř druhým ven a pod. Teď už ale nejde jen o mě, jde taky (a pro mě asi i hlavně) o Vampíra a o Sluníčka a to už začíná být jiné smýšlení, které jsem si hned od začátku neuvědomila a hlavně to je podníceno reakcemi Vampíra, které jsou hodně bouřlivé. Myslela jsem, že to je hlavně tím, že tam jsme spíš na návštěvě a tak tchánovce nezná tolik, ale jak se ukazuje, to "zvykání" bude asi trošku složitější. Chjo chjo... Třeba Sluníček bude jinej? A hlavním plusem je prostředí, mimo město, ale v dosahu několika minut do města a v domku (teď bydlíme 2+kk ;-))

Po těch mnoha myšlenkách, kdy mi bylo fakt úzko a smutno, jsem dospěla k názoru, že uvidíme, jak to bude dál, a že Vampír VÍ (snad jo, snad opravdu ví), že v nás s manžou má oporu, a že bysme ho jen tak nenechali a ví, že se k nám VŽDYCKY vrátí tzv. do náruče. Ale i po tomhle uchlácholení jsem už neusnula...

No naštěstí se to stalo při rozednívání, takže jsem mohla už pak tiše vstát a jít si po ranních záležitostech, protože větší část noci jsem spala, ale i tak mam teď kruhance pod očima, jako bych vstávala ráno do kolbenky... chjo chjo....

14 komentářů:

  1. Ono se to s nim táhne vůbec celej den... Dnešek je zas po dlouhé době jeden z nejubrečenějších a \"nejukřivděnějších\" + nezvládli jsme dvakrát doběhnout na nočník a tak si Vampír pro jistotu nechal dát plínu... je prostě psychicky na \"šmolky\".... jak říkáme nějaké érupce na slunci :-( chjo chjo.... to máme dneska den...

    OdpovědětVymazat
  2. Gleep. esi von to dnes neniten znamy DEN BLBEC. Me Tomas dnes rano vzbudil pred sestou, ze se pocural (pred usnutim, kdyz jsem ho posilala nepotreboval jit, on to VYDRZI prece se uz tak dlouho nepocural), tak se chtel koupat, pak jeste prat deku a povleceni, metracka tez cela mokra bo sem mu tam nedala podlozku, sem si myslela, ze uz s pocuravanim prestal. Jeste k tomu zase vecer na sichtu, po 4 dnech volna na zotavenou z nachlady.

    S tim bydlenim u rodicu to nekdy muze byt tezke. Nekteri radi do vseho remcaji. Treba Johnuv otec vecne kritizuje, ze nechavame decka divat se na kreslene filmy, ze prej by meli se divat na filmy s zivyma lidma (jakby se nedivali na takove taky), protoze on dycky mel nejradsi filmy s zivyma lidma, tak to zarucene znamena asi, ze to jsou ty nejlepsi filmy. ;o)))
    Musis ale verit, ze to snad nebude tak zle, jak se ted desis. Prece nebudou tam ty vase deti samy, kdyz tam budete bydlet.

    OdpovědětVymazat
  3. No tohle, nez sem napsalakomentar, vyrostl ti slunecni drak. To je dneska uz treti. Ja mam ted zrovna jednoho na zdechnuti.

    OdpovědětVymazat
  4. Díky za podporu, právě k tomu jsem taky nakonec dospěla. Že tam nebudou sami a že se budou mít za koho schovat. Teda řeknu ti, taky to nemáte lehký. Člověk když vidí, že něco už začínalo fungovat a zas se vrátí zpátky a po takový snaze je pak takovej zoufalej viď? Ale stejně jsou to zlatíčka, pak si vzpomenu na ty hezký chvíle, kdy mě píchne radostí u srdce jak to děcko něco udělá...

    Jojo, sluneční drak je dračice a je krááásná co? Taky budeš mít, koukala jsem, že máš vajčko... Já ti nevim, posl. dobou se mi vůbec neukazujou ty měnící fáze, neni vidět, že by vajčko prasklo a hned je tam hatchling a pak neni vidět, jak hatchling roste a rovnou je dospělej.... Jo a dneska jsem rozšlápla jedno vajčko... Jsem zvědavá, jak dlouho tam bude viset a blokovat mi \"místo\" pro líhnutí dalších... jo a jdu ti kliknout :-D

    OdpovědětVymazat
  5. Tak diky Gleep za kliky,ruzove mlade ma do soboty do 10 vecer na dorostnuti, jinak nahrobni kamen... Sice mam slunecni vajicko, jenze kdovi, zda se mi zas nevyklube vecerni drak (fialovo cerveny) jako z prvniho slunecniho vajicka a pak jsem jeste neuvazlive lapila mezi odlozenymi jedno vecerni mlade uz vyklubane. Mi uz se tez parkrat stalo, ze jsem sla spat s deravym vajickem a rano uz tam byl hotovy dospely drak. Tez se mi klubou skoro same samice. Jak se ti prosim te povedlo rozslapnout vajicko? Do 2 tydnu ta skorapka zmizi.
    Zitra jedeme pro stene (myslela jsem, ze pojedeme pristi vikend, ale majitele mailovali, at si ji vyzvedneme brzo, ze je pripravena k odchodu od rodiny), a sotva se vratime, pozenu se do prace, takze se asi na kompu moc neohreju. ;o)

    OdpovědětVymazat
  6. tohle přesně teď řešíme taky, jestli se sestěhovat s mojí máti do jednoho domku. Nevím, má to spoustu pro i proti... každopádně držím pěsti, ať se vám povede nastavit pravidla a ať to funguje dobře.

    OdpovědětVymazat
  7. Obycejna zenska,no, chtěla jsem to vyzkoušet :-) Lapila jsem omylem stejné vajčko, co jsem už měla a odložit ho můžeš až po nějakém čase, no a já chtěla zkusit, jestli, když ho rozšlápnu (teda jako zabiju, ale oni to tam pak popisujou že se to rozprskne na všechny strany a že ty to rozšmelcuješ ;-))), tak se ho zbavim rychlejc než když budu čekat ten časový limit :-)))

    OdpovědětVymazat
  8. Helemese a když asi zabiju vajčko, tak nemůžu \"breedovat\" :-o to jsou mi věci...

    OdpovědětVymazat
  9. Gleep, ja to v tom popisupochopila tak, ze je mene vyhodne vajicko zabit (nevim proc tam vubec dali tu moznost zabiti). Vcera nebo kdy to bylo jsem omylem lapila bile, a okamzite jsem udelala abandoon bez problemu a hned mi zmizelo. S tim parenim draku to nekdy je tezke, nemusi to vubec byt kvuli zabiteho vajicka. Treba dvojhlavaci muzou jen mezi sebou a ne s jednohlavyma a nektere druhy nejsou k sobe vhodne, to ti pak tam napisou, ze draci vubec k sobe nejdou, ale jinak muzou byt i vhodne druhy, a stejne ti tam muzou napsat, ze draci zrovna v tu chvili nejevi o sebe zajem. Bordel je, ze to vsechno pocitaji, jako ze doslo ke spareni a muzes znovu zkusit, az uplyne tyden. Takze Good Luck! ;o)

    OdpovědětVymazat
  10. Ahá! Tak to s těma dvouhlavýma jsem nevěděla. Já právě na základě toho že ten modrej dvouhlavej nejde spářit myslela, že to nepůjde s žádnýma (ostatní mam teď zrovna v tom týdenním limitu, takže tenhle byl jediný který mohl). No a s popisem, člověk si to nejradši vyzkouší i když to píšou :-D.... Ale když vemeš vajčko zepředu (jedno z těch tří s otazníkem) tak ho nemůžeš odložit hned, ale až za 5 hod.!! tak proto jsem tamto odložila, nechtělo se mi čekat ;-)))

    OdpovědětVymazat
  11. ...proto jsem tamto rozbila né odložila... ehm :-)

    OdpovědětVymazat
  12. Tak to jo,to jsem nevedela, skoro vzdycky totiz beru ty vajicka, co jsou videt, co to je. O tom mnozeni jeste: psali tam, ze slepice, papirovi draci a dinosauri v botach mnozit nejdou. Ja uz si ted zapisuju vysledky pareni, kdo s kym mohl a kdo ne a kolik jakych vajicek vzeslo, bo bych to zapomnela. Zatim jsem mela pri zdarilem pokusu vzdycky po jednom vajicku a jedinkrat 2 vajicka. ;o)

    OdpovědětVymazat
  13. No, přiznam se, že už taky pomýšlím na zapisování kdo s kým a kolik, protože jsem ztratila přehled :-D... zní to jak nějaké vesnické drby ;-)

    Jo a bohužel mi už několik vajček umřelo, že si je nikdo nevzal :-( fňuk...

    OdpovědětVymazat
  14. Od mojich draku zatimumrelo jedno tmavo zelene vajicko. Nekdo si ho vzal, ale nedostalo dost kliku na vyklubani. Kdyz tam ty lidi maji \'user name\', tak jim du nakliknout i vajicka, co nejsou ode mne, ale casto neni \'user name\' zverejneny, tak nemuzu nic delat. ;o(
    Ty joo, vesnicke drby hadr... ;o)

    OdpovědětVymazat