středa 10. prosince 2008

Tak už víme, kde je dětská pohotovost...

aneb, víte, že nejvíc úrazů se stane v domácnosti?

S Vampírem jsme se vrhli na dělání cukroví. Je to opravdu skvělý pomocník! Míchá těsto, ochutnává, sype mouku atd. Akorát, že při tom musí stát na židličce.

Bohužel, jsem dospěla ke špatnému rozhodnutí a to bylo to, že proč by tahal tu těžkou židli od stolu, když si může přistavit lehké štokrle? Sama jsem ho k tomu navedla a on vesele praktikoval.

Co mi ale nedošlo, že když je štokrle lehké, je i vratké. A tak nebohý Vampír při tom ochutnávání spadnul, židle se mu zvrtla pod nohama a on se poroučel k zemi. Spadl ale tak špatně, že si rozsekl hlavu o jednu z nožiček židle. Přesně na zátylku. Měla jsem co dělat, abych nezačala hysterčit. No kdo by nezačal? Sladkému dítku se řine krev z hlavy.... Manžu jsem nasměrovala pro "něco mokrýho"... chudák, taky nevěděl nejdřív co, tak chvilku zmateně pobíhal. Pak jsme se oba oklepali a začali rozhodovat s chladnou hlavou. Namočili jsme plínu a dali na ránu. Pak jsme se střídali u Vampíra a postupně oblíkali. Vampír už neřval, jen byl takovej bledší a koukal, co se děje okolo... Ehm, samozřejmě se to muselo stát chvilku předtím, než měl jít spát, takže byl i unavenej.

Ve výtahu mu sousedka dala jako statečnému hrdinovi čokoládového Mikuláše, který samozřejmě musel asistovat i v ordinaci. Docela mě překvapilo, jak byla čekárna plná, ale nikdo nevypadal ohrožen na životě. Asi jsme se postarali o dobrý vzrůšo, když jsem odstrčila dav od sestřičky, co právě vyšla a řekla na celou čekárnu: "Můžeme se zraněním hlavy?!!!" Přišlo mi, že se všichni dost lekli, co se může stát takovýmu cukrouškovi a nikdo se neodvážil říct "ale já tu byl dřív".. by si mohl zkusit ;-) Nastrkala jsem pro jistotu manžu i Vampíra rovnou do chodbičky před ordinací, aby si to s tím pořadím nerozmysleli. Sestřička sice trošku prskala, ale taky rychle ztichla. Taková zranění asi nebývaj velká legrace.
Naštěstí otřes žádnej není, ale jeden steh na hlavě Vampír má. Chudík, museli jsme ho držet při šití, aby se necukl. Ani pořádně nevím, co říkal Dr. o tom všem, jak jsem se snažila zachovat pevnou tvář, že se nic neděje a že je to jen banalita a to se snažila vsugerovat Vampírovi. To bylo asi nejnáročnější ze všeho...
Mikuláš se kapku roztekl ve Vampírově ruce a on kvůli tomu začal fňukat, tak jsme se domluvili, že ho pak společně sníme.

Jak jsme tam vlítli, tak mi přišlo, že stejně rychle se poklonkujem ven :-D Celá procedůra snad trvala 20? min. Pro Vampíra to skončilo, pro mě ale ještě ne. Teprve po uložení Vampíra do postýlky, jsem se mohla začít vzpamatovávat a v duchu si nadávat, co to bylo za jalovej nápad s tou židlí. Navíc ještě v noci hlídat, jak Vampíře spí, jestli nakonec přecejen neupadne do bezvědomí atd... Ani panák na kuráž, po tom všem nepomohl, asi bych musela vypít celou flašku ;-))

Všechno ale dopadlo dobře a jaká byla první věc, kterou Vampír udělal ráno po probuzení? Vzal si židli k oknu a koukal, jaké je tam hezké "náno"...

6 komentářů:

  1. uf, to jste si teda dali... hlavně, že to dobře dopadlo a nebylo to nic vážného...

    OdpovědětVymazat
  2. no vidíš, a toho ještě bude ;) Ale chápu, taky bych se klepala až do rána .... jo, až bude padat podruhý, spadne líp, neboj - oni jsou mazaný a šikovný, i když nevypadaj ;)

    OdpovědětVymazat
  3. No teda vy mi dáváte! S tou židlí to je hrůza. Abu ji teď taky všude tahá s sebou, takže se taky hrozím kdy z ní slítne.Jsem ráda, že je vše už dobré. My se chystáme na cukroví příští týden neb budem sami doma. A kolik už máš napečeno a jaké?

    OdpovědětVymazat
  4. No, to by taky rozklepalo.Mně se stala nejhohší věc, když roční Alex zatáhla za šňůru od žehličky a ta horká mrcha jí spadla přímo na čelíčko. Ještě teď mám husí kůži, když si na to vzpomenu. Naštěstí jen boule a trocha křiku, ale já se ji bála dát spát, aby neměla třeba otřes mozku. Poučení? Žehlím jen když Štěpánek spinká.

    OdpovědětVymazat
  5. for allNo a to nás v pondělí čeká vyndání toho stehu... To bude zas ryku... Oujeee

    OdpovědětVymazat
  6. tak ať to máte rychle za sebou :)

    OdpovědětVymazat