čtvrtek 16. října 2008

Ár jů redy for evakuejšn?

Tak jsme si to dnes ozkoušeli na nečisto/čisto

Odjakživa mám vymyšlený evakuační plán. Vzhledem k tomu, že bydlíme ve 14. patře, tak mám prostě pocit, že je to povinnost.

Můj plán je:
1) odchytit kočku do bedny
2) narvat na malýho oblečení
3) vzít každýho do jedný ruky a jít

ev. pokud je čas
2a) vzít pasy a doklady a peníze, narvat je do kočáru + podle toho na co je čas
2b) pozavírat všechny dveře a okna a hořlavý věci odnosit od bytového jádra co nejdál


Dnes na mě zazvonila sousedka, co přišla z procházky, aby ozkoušela moje čichové buňky. Shodly jsme se na tom, že něco asi někde hoří, ale je to taková dřevěná vůně, asi jako aroma tyčinky... Otevřely jsme na chodbě okno, očichaly patro pod námi a prádelny nad námi, nic necítily, tak jsme se domluvily, kdyby něco, cinknem na sebe a zavřely za sebou dveře. Po 5ti minutách přijeli hasiči... Vykoukly jsme a ani jedna z nás je nevolala. A tak se rozeběhla akce zjišťování a čuchání. Ejhle, pod námi v 10. patře (stejně situovaný byt námi) se prý valí dým a nikdo neotvírá. Takže ve mě hrklo, v panelákách obvykle zařvou cca 2 patra nad bytem co v něm hoří. No jsme sice o víc pater, ale né zas tolik. Panika mě nezachvátila, ale rozhodnutí bylo hned na světě, prostě jdem vedle k babí a dědovi i s kočkou. Taková hurá návštěva. A teď k evakuačnímu plánu:
ad 1) nemohla jsem zaboha najít dvířka od bedny pro kočku
ad 2) malej dostal jen mikču a sandálky (bez ponožek....), já ehm vyběhla jen v teplákách, pantoflích a mikče...
ad 2a) kde jsou sakra pasy a ostatní doklady?... našla jsem svou docela drahou navigaci a nacpala jsem to do batůžku na přebalování spolu s klasikou co nosím (peněženka a doklady)

Dále vypustila malýho s babí (co přišla na zavolání) a kočárem na chodbu, abych odchytila kočku do ruky, zabouchla a následně až dole zjistila, že batůžek s doklady a peněženkou zůstal viset doma na věšáku...ale zpět, cestou jsem potkala sousedku s kocourem. Kočky se rychle očuchaly a pozdravily a Myš v zápětí zmizela v bytě sousedky...Po krátkém odchytu jsme konečně odešli k babí. Pozor, vzala jsem i kočičí záchod! Wow!

Navíc jsem stihla akorát zavřít dveře v bytě (po návratu jsem zjistila, že okno ale zůstalo pořád otevřené ;-) a dát pryč z WC plastový kýbl s pokaděnejma plínama (humorné? Ale kdyk někdo říkal, že hovno fakt hoří! :-)))

Jo a podotýkám, že zas se se všechno stalo, když nebyl doma manža. Heršvec, jaktože se dycky něco děje, když není doma hlava rodiny?? (viz: Delfínka musíš dát na třicet, no!)

Závěrem? Chce to ještě vypilovat, protože kdybysme vyhořeli, tak bych se asi hezky ztrapnila v krámě s oblečením a obuví, ale zas bych měla pořádek ve skříních.


Takže a jaký evakuační plán máte vy?

8 komentářů:

  1. Jo zapomněla jsem dodat, co se vlastně stalo. Starý pán, co tam bydlí nechal DŘEVĚNÉ prkýnko na sporáku a šel si schrupnout... Takže čich mám dobrej ;-)

    OdpovědětVymazat
  2. Hezky jsi to sepsala.... se směju ač bych asi neměla, ale se nic nestalo tak to neva,což?
    Ps. já evakuční plán nemám. Musím domyslet.

    OdpovědětVymazat
  3. vidím to úplně v barvách :D teda ale fakt je, že u nás by to asi bylo hodně podobné... naštěstí bydlíme v prvním patře, ale i tak. Hlavně že se nic nestalo, co?
    Nad tím evakuačním plánem se budu muset taky ještě zamyslet... prozatím jsem složila jednu kočičí přepravku vč. dvířek, tak nám tady teď straší v předsíni...

    OdpovědětVymazat
  4. Jejda. Vyhnat kočky na zahradu. Najít králíka pod postelí. Chytit králíka a zavřít ho do klece. Vynést klec. Najít psici pod postelí. Utéct, doklady a peněženku už najít nestihnu. Jestli bych si neměla zabalit to evakuační zavazadlo, jak jsou o něm letáčky v tramvajích... (mmch, poslala jsem ti vzkaz)

    OdpovědětVymazat
  5. No páni, Sedmi mě teď začne proklínat kvůli bedně, co určitě překáží :-D

    OdpovědětVymazat
  6. Evakuační plán nemám, ale prosadila jsem si, že je ve sklepě v kotelně jeden hasičák a nahoře v bytě mám druhý.
    Otázka je, jak by to bylo, kdyby došlo na nejhorší. Jednou mi hořelo auto a to mě uhasili úplně neznámí lidé, před jejichž firmou se to stalo.

    OdpovědětVymazat
  7. :-)
    jo, tak to je přesné, jak u nás :-)
    Ale lepší je dát boty bez ponožek, než ponožky bez bot...
    Kéž by celý život zůstalo maximálně jen u těch cvičení...

    OdpovědětVymazat