pátek 4. července 2008

Ftip z písku

....

Bavíme se 3 maminy a jedna povídá, normálně mi vynadal v metru chlap, že tam nesmíme jíst, a že drobíme a je po nás svinčík. To jsem nevěděla, že v metru se nesmí jíst! Další mamina přikyvuje, že v metru se fakt jíst nemá a nesmí a tak se otočí provinilá maminka na mne a čeká, co já na to. Nechtěla jsem jí nijak kárat, jenom tak z lehýnka ťuknout a naznačit, že je to fakt pravda, a tak povídám, no třeba na autobusech nebo tramvajích je přeci taková ta škrtlá zmrzlina, sice jsem to v metru neviděla, ale tak to bude asi ve všech hromadnejch prostředcích, ne?
A maminka na to! No ano! To jo, to je ono, ale znamená to přeci, že se tam nesmí jen se zmrzlinou!!!!!

 

A teď do mne! Jak to vlastně s tímhle piktogramem je? :-)

5 komentářů:

  1. Máš jistě pravdu. A já jsem to vždycky dodržovala. A byla jsem i tak vychována. A hlavně v obchodě jsem nechápala, že ty děti \"musí\" mít ten rohlík před zaplacením.(Jak k tomu ty prodavačky příjdou). No a pak jsem \"musela\" změnit názor, protože jak vysvětlíš 1-2 letému prckovi, že to může sníst až po zaplacení.... :) No a k tomu jezení v hromadných prostředcích, máš samozřejmě pravdu. A bude dlouho trvat než budeme všichni natolik uvědomělí a slušní...a nebudem si dělat kolem sebe \"bordel\" Takže suma sumarum to máš tak že naše tři děti...tedy moje, tvoje a te jedné paní v hromadných prostředcích jíst nebudou, protože hlady nepadnou, a to jedno dítě...bude, protože proč by dodržovalo nějaká obecná pravidla slušnosti. Ale třeba se pletu ;o)

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem si vybavila, jak jsem prvně v krámu vysvětlovala Vampírovi, že pribiňák nemůže v krámu a že až doma a jestli nechce rohlík... K pokladně jsme došli s prázdnou krabičkou od pribiňáku. Do dnes nezapomenu to zvednuté obočí pokladní, když to markovala ;-)) Ostatní děti jezdí s rohlíkem a my rovnou pribiňák...

    OdpovědětVymazat
  3. A sakra, jsem jenom kluk z vesnice a vždycky jsem si myslel, že ta přeškrtlá zmrzlina znamená \"zákaz vstupu se zmrzlinou\". Když se nad tím ale zamyslím, tak pravdu máš nejspíš ty a já žil celej život v omylu :)

    OdpovědětVymazat
  4. no, já si vždycky myslela, že ten zákaz jíst je hlavně proto, abychom neumazali své spolucestující, což u rohlíku jezeného batoletem v kočárku fakt nehrozí ;)
    notaben si myslím, že lidi radši budou koukat na cpoucí se dítě než na ječící sirénu :)

    OdpovědětVymazat
  5. prijedte na exkursi do londyna, tady se lidi bez ostychu v autobusech cpou kurecima kridylkama ci hamburgrem a k odpoledni je pak podlaha plna odpadku a prazdnejch plechovek a lahvi. V obchodaku bezne jime a pijem pred zaplacenim (nikdo prece nemini podvadet, zaplatim to tak o co jde) takze skurpule pomalu prestavam mit i v cechach. Ridim se selskym rozumem a mam vic sebevedomi jako \'spotrebitel\' a mim predposranosti jako \'sporadanej obcan\' a vubec mne uz neszira \'co reknou druzi\' coz je bohuzel v Cechch dost zazita a smutna vec .

    OdpovědětVymazat