pátek 4. dubna 2008

Takovej normální den

no není to zlatíčko?

Ráno docela normálka. Vampír dostal pribiňáka a běhal s nim po bytě, aby si ho ohřál a pak snědl. Ranní úkony ještě v poho, ale pak začal Vampír řádit.

Nejdřív rozflákal budík (konečně se mu to podařilo po x neúspěšných pokusech). Pak přišel na ohromnej nápad, že s bábovkama z pískoviště se dá hrát přece i doma, když je venku ošklivo no ne? A tak roztrhl pytel v koši pod kočárem, co v něm má všechny hračky na pískoviště (mimo jiné rozsypal všechen nahromaděný písek) a začal běhat po bytě s lopatkou. Co by tak asi na ní nabral? Nevěděl, takže jsem se cílem stala já. Pořád mi strkal pod nos bábovku s lopatkou, ať to koukam naplnit -čim to je moje věc- a udělam bábovku! Zdařilo se vymluvit po hodině... Ale to ještě není vše.

Mamí já si chci hrát s tebou, sám se nudim, koukej přestat vařit.. Ani v kuchyni, kam se můžu "zaohrádkovat", aby na mě nemohl mi nedal pokoj. Ohrádku odstranil a jal se zjišťovat, co to dělám. Po už ani nevim kolika pokusech, vysvětlit mu, že do kuchyně neeee, že bebí! a horký! se konečně spálil o tu troubu (doufám, že si to konečně zapamatuje, šahat na polorozpálenej sporák v něm strašáka nevzbudilo, když si opět šel šáhnout teď). Ochladili jsme a Honzík se konečně zabavil...

Nejdřív mi donesl hrací strojek z bývalého kolotoče nad postýlku a třískl s ním tak, že se asi rozbil (nevím, tak jsem se naštvala, že jsem to pak ani nezkontrolovala), pak přivřel krabičku od klenotů do dveří, že se roztříštila na cimpr campr a v závěru sebral hrneček s pitim (naštěstí pije jen vodu, takže OK) a začal si s nim hrát. To mě konečně uklidnilo, všechno se přece utře, dítě převlíkne. No ale co on s tim vymyslel? Asi si šel mýt hračky nebo co, protože si polil magnetickou tabulku na kreslení.

Naštěstí oběd už byl hotov, takže jsme ho snědli a pak začala další zrada. Druhým dnem usíná Vampír sám (rozuměno bez prsa), abysme do léta stihli odstavit a máma si konečně mohla užívat ;-))) Takže ryk ryk ryk, dodržela jsem 5-ti minutový Estivillův interval a když jsem přišla utěšovat, Vampír nohu mezi žbrdlinama, jak chtěl vylézt. V obličeji brunátnej a řval a řval... Nohu jsem vyndala a pak konečně usnul... A já snad půjdu taky, protože v noci (o který jsem nepsala, protože by to bylo ještě delší) nespal přes hodinu a rajtoval po bytě.... Hek! Jdu aspoň na kafe.... Pomoc, zatim jen půlka dne pryč... Co mě čeká odpoledne?

4 komentáře:

  1. jéje... já v takových dnech taky koukám na hodiny co pár minut, kolik mi ještě zbývá do cca sedmi, kdy budu moct jít ukládat do postýlky...

    OdpovědětVymazat
  2. No teda, to mám vyhlídky... Soucítím s tebou!

    OdpovědětVymazat
  3. SpoonZa týden mu bude 16. měsíců. To je ale filuta co? :-D

    OdpovědětVymazat